Gevulde uienringen met spek 🧅

De meester in rookhout.

Verwijst naar het recept: Gevulde uienringen

Deze gevulde uienringen met een hartige vulling van gekruid gehakt en een knapperig laagje zoete spek, zorgen voor een échte sensatie van smaak! En ook nog is eenvoudig te bereiden, wat wil je nog meer?


Ingrediënten:

  • 4 grote uien
  • 500 gram rundergehakt
  • 8 plakjes spek
  • 1 eetlepel Worcestershiresaus
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • 100 gram geraspte cheddar
  • Late Apple Harvest Sauce
  • Rookhoutsnippers (bij voorkeur hickory of appelhout)

Instructies:

  1. Verwarm de barbecue voor op een indirecte hitte van ongeveer 180°C.
  2. Pel de uien en snijd ze in ringen van ongeveer 2 cm dik.
  3. Meng het gehakt met Worcestershiresaus, uienpoeder, knoflookpoeder, zout en peper in een kom.
  4. Pak een grote uienring en leg daar een kleine uienring in. Vul de ruimte tussen deze twee ringen met het gehakt en strooi er wat kaas overheen.
  5. Rol daarna 2 plakjes spel om de uienringen heen en smeer ze in met een mengsel van honing en Late Apple Harvest saus.
  6. Doe een handje rooksnippers in de BBQ smokerbox en plaats hem op het rooster.
  7. Als de snippers beginnen te roken, plaats je de gevulde uienringen op het rooster van de barbecue boven de indirecte hitte.
  8. Sluit de deksel van de barbecue en laat de uienringen ongeveer 25-30 minuten roken tot het gehakt gaar is en de kaas gesmolten en goudbruin is.
  9. Haal de uienringen voorzichtig van de barbecue en serveer ze warm.

Tip: Je kunt het gehakt ook mengen met fijngesneden groenten zoals paprika of champignons voor extra smaak en textuur.

 

Geef een reactie