
Het is tijd voor een heerlijk barbecue recept! Perfect als voorgerecht of een heerlijke snack: Jalapeño-poppers!
Ingrediënten
- 12 grote jalapeño pepers
- 200 gram roomkaas
- 100 gram geraspte cheddar kaas
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- Zout en peper naar smaak
- 12 plakjes ontbijtspek
- 1 eetlepel olijfolie
Instructies
- Voorbereiding: Verwarm de barbecue voor op middelhoog vuur. Als je een houtskoolbarbecue gebruikt, zorg dan dat de kolen goed gloeien. Voeg een handjevol hickory rooksnippers toe aan de kolen voor extra smaak.
- Jalapeño’s voorbereiden: Snijd de jalapeño pepers in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Wees voorzichtig, want de pepers kunnen heet zijn. Draag indien nodig handschoenen.
- Vulling maken: Meng in een kom de roomkaas, geraspte cheddar kaas, fijngehakte knoflook, komijnpoeder, paprikapoeder, zout en peper tot een glad mengsel.
- Vullen: Vul elke halve jalapeño met het roomkaasmengsel. Zorg ervoor dat de vulling gelijkmatig verdeeld is.
- Omwikkelen: Wikkel elke gevulde jalapeño in een plakje ontbijtspek. Zorg ervoor dat de spek goed om de peper zit, zodat de vulling niet uitloopt tijdens het grillen.
- Grillen: Bestrijk de omwikkelde jalapeño-poppers lichtjes met olijfolie. Plaats ze op de barbecue en grill ze gedurende 10-15 minuten, of totdat het spek knapperig is en de jalapeño’s zacht zijn. Draai ze regelmatig om zodat ze gelijkmatig garen. De rook van het rookhout zal de poppers een heerlijke rokerige, maar ook een nootachtige smaak geven.
- Serveren: Haal de jalapeño-poppers van de barbecue en laat ze een paar minuten afkoelen voordat je ze serveert. Ze zijn heerlijk als voorgerecht of snack!
Houd onze blog pagina in de gaten voor meer barbecue recepten met rookhout en handige tips! Nog geen Hickory rooksnippers in huis? Shop dan de Hickory rooksnippers hier.